POLITIKA PRIVATNOSTI SMARTER CENTAR

Smarter Centar se obavezuje na čuvanje privatnosti svih posetilaca ovog internet sajta (u daljem tekstu: Internet sajt) i štiti lične podatke posetilaca internet sajta.

Ova politika privatnosti (u daljem tekstu: Politika) propisuje kako koristimo Vaše lične podatke i koje mere su usvojene radi zaštite i bezbednosti istih.

Ova Politika se odnosi na Vas ukoliko koristite naše usluge, posećujete naš internet sajt: https://www.cecalolic.rs/, prijavljeni ste na naš newsletter, pratite naše društvene mreže na kojima delimo sadržaj ili na bilo koji drugi način stupate u interakciju sa nama.

Molimo Vas da odvojite malo vremena i pažljivo pročitate Politiku koja sledi, kako biste razumeli kako sakupljamo, koristimo i štitimo informacije koje nam pružate. Pristupanjem ovom internet sajtu, Vi potvrđujete da ste saglasni sa obavezujućim karakterom ove Politike i dajete pristanak da se podaci o Vama prikupljaju, koriste i otkrivaju na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko dođe do promene Politike, izmenjeni tekst iste će biti objavljen na ovoj stranici, a daljim korišćenjem našeg sajta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.

Informacije koje dobijamo od Vas

Mi prikupljamo i obrađujemo neke ili sve od informacija koje nam ostavljate.

  • - Informacije koje nam ostavite na našem sajtu u vidu forme koju popunite ili prijavom na naš newsletter, gde nam ostavite Vaše ime i prezime, kontakt telefon i email adresu;
  • - Informacije koje podelite sa nama u vidu pisane email prepiske, putem telefona ili putem društvenih mreža;
  • - Informacije koje nam ostavite prisustvom na našim treninzima i radionicama;
  • - Informacije u svrhu istraživanja u vidu vaših odgovora na marketinška istraživanja;
  • - Tehničke informacije koje uključuju adresu internet protokola (IP) koju koristi Vaš računar, a naš server registruje.

Koristimo Vaše lične podatke u svrhu: poboljšanja naših usluga i obezbeđivanja da prezentovani sadržaj bude Vama najkorisniji; kako biste bili u mogućnosti da se adekvatno prijavite na naše treninge i radionice; da biste bili upoznati sa novostima u vezi našeg poslovanja; radi marketinškog ispitivanja i istraživanja u statističke svrhe.

Od Vas nikada nećemo tražiti dodatne informacije koje nisu neophodne da biste dobili uslugu koju ste zatražili.

Pravni osnov

Vaše podatke o ličnosti ćemo prikupljati i koristiti kada za to postoji odgovarajući pravni osnov, što uključuje sledeće:

  • - Kada treba da koristimo Vaše podatke u cilju izvršenja ugovora ili preduzimanja koraka za zaključivanje ugovora sa Vama;
  • - Kada treba da koristimo Vaše podatke da bismo se usaglasili sa odgovarajućim pravnim ili regulatornim obavezama koje imamo;
  • - Kada imamo Vašu saglasnost da koristimo Vaše podatke za određenu aktivnost, kao što su slanje specijalnih ponuda, newsletter-a i sličnih koje smatramo da bi Vam bile interesantne.

Podela informacija sa drugima

Smarter centar neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani, ukoliko to nije nužno za pružanje usluge. Ukoliko ne želite da više primate informacije o promenama na našem sajtu, novosti o našoj ponudi i slične informacije, u svakom trenutku imate mogućnost da se sa istih odjavite.

Smarter centar sme odati lične podatke klijenta: u cilju zaštite prava i vlasništva našeg internet sajta; u cilju zaštite lične sigurnosti naših korisnika ili javnosti i u cilju ispunjavanja zakonskih zahteva.

Kako mi štitimo i čuvamo Vaše podatke

Uslovi prenosa podataka zaštićeni su u skladu sa postojećim propisima za zaštitu podataka o ličnosti. Mi ćemo preduzeti sve potrebne mere kako bismo osigurali da se sa Vašim podacima o ličnosti postupa na bezbedan način i u skladu sa ovom Politikom.

Nažalost, prenošenje informacija putem interneta nije u potpunosti bezbedno. Iako ćemo se mi maksimalno truditi da zaštitimo Vaše podatke o ličnosti i privatnosti, ne možemo da garantujemo bezbednost istih koje prenose naš internet sajt ili društvene mreže i svaki prenos je na Vaš vlastiti rizik. Kada primimo Vaše informacije, mi ćemo koristiti striktne procedure i bezbednosne provere trudeći se da sprečimo neovlašćen pristup.

Zaštita podataka je integrisana u sam dizajn internet sajta, a postavke bezbednosti su postavljene na podrazumevano visok nivo. Sva komunikacija između korisnika i sajta odvija se putem sigurnog šifrovanog protokola (https).

Obrada Vaših ličnih podataka vršiće se u skladu sa propisima za zaštitu ličnih podataka u Republici Srbiji, preduzimajući sve propisane tehničke i organizacione mere za obezbeđivanje poverljivosti i zaštite u procesu obrade ličnih podataka koje imamo. A vaši lični podaci mogu biti otkriveni samo nadležnim organima u postupku predviđenom zakonom.

Linkovi ka drugim web sajtovima

Naš internet sajt i stranice ka društvenim mrežama, ponekada mogu da sadrže linkove ka drugim web sajtovima, koji imaju svoje vlastite politike zaštite privatnosti i za koje mi ne prihvatamo nikakvu obavezu ili odgovornost. I zato Vas molimo da proverite ove politike drugih web sajtova pre dostavljanja Vaših ličnih podataka.

Kolačići

Smarter centar, kao i većina sajtova na internetu, koristi Cookie tzv. “kolačiće” (u nastavku kolačići). Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje Vaš Internet pregledač (u nastavku browser) čuva na Vašem računaru i koji pomažu da se identifikujete na web sajtovima prilikom kasnijih poseta. Kolačići su jedinstveno dodeljeni Vama i može ih čitati samo web server u domenu koji je izdao taj kolačić. Korišćenje kolačića je standardna praksa na Internetu i većina browser-a je podešena tako da automatski prihvata sve kolačiće. Međutim, Vi uvek možete odlučiti da prestanete da ih koristite. Možete ih jednostavno ručno obrisati ili svoj browser posebno podesiti za rad sa kolačićima. Za ove procedure pogledajte dokumentaciju ili Help/Pomoć sekciju Vašeg browser-a. Na našem internet sajtu koristimo kolačiće isključivo kako bismo Vam omogućili bolji kvalitet interakcije sa istim, za potrebe statističke analize posećenosti i optimizaciju našeg oglašavanja na internetu preko servisa Google Analytics i Google Ads. Datalji o ovim servisima kao i o mogućnostima Vašeg podešavanja se mogu pogledati na sledećim linkovima: www.google.com/analytics/learn/privacy.html, www.google.com/intl/en/policies/technologies/ads/, www.google.com/ads/preferences. Imajte na umu, da odabirom odbijanja kolačića, određeni delovi sajta možda neće funkcionisati kako je predviđeno.

Maloletni korisnici

Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam date informacije o sebi. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične informacije.

Promene politike privatnosti

Sve promene politike privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da ćete Vi uvek znati koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima ih delimo s trećom stranom. Molimo Vas da često proveravate da li je bilo ažuriranja ili ismene ove verzije politike privatnosti.

Prihvatanje uslova

Korišćenjem ove stranice, podrazumevamo da ste upoznati i da se slažete sa odredbama ove Politike. Ako se ne slažete sa ovom Politikom, molimo Vas da ne koristite naš internet sajt.

Za sva pitanja ili zahteve povodom korišćenja Vaših ličnih podataka ili ove Politike, možete nas kontaktirati na: info@cecalolic.rs ili smartercentar@gmail.com.

U Beogradu, dana 1.02.2023.